Werkwijze

De hulp die ik bied is in basis behandeling of therapie. Ik noem het zelf liever begeleiding en coaching, omdat ik dat vriendelijker vind klinken. We staan niet alleen stil bij problemen en klachten, maar zullen juist de nadruk leggen op de manier waarop je het ervaart, welke betekenis ze hebben en hoe je ermee omgaat. Ik heb niet de illusie dat alles te ‘genezen’ is. Daarom is het soms belangrijker om ergens mee te leren leven in plaats van het op te willen lossen.

Om het optimale uit een traject te halen is het onmisbaar dat je bereid bent om naar jezelf te kijken en je kwetsbaar durft op te stellen. Dit gaat niet vanzelf en is vaak een proces van hard werken, wat allerlei gevoelens teweeg kan brengen. Het is dan ook erg belangrijk dat je je vertrouwd voelt om alles te kunnen delen en jezelf kunt zijn tijdens de begeleiding. Daarom start ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat je verwachtingen zijn en op welke manier ik werk. Wanneer het voor jou goed voelt en ik kan je iets bieden, plannen we een intakegesprek waarin we dieper ingaan om je hulpvraag. Gezamenlijk bepalen we aan welke doelen je gaat werken. Als je het prettig vindt werk ik de doelen uit op papier.

Gedurende het traject ben jij degene die bepaalt wat er wordt besproken en gedaan. Jij bent de regievoerder van je ontwikkelproces. Uiteraard zal ik suggesties geven, ik luister naar wat jij nodig hebt en pas daarop mijn begeleiding aan. Ik beschik over verschillende methodes die ik in kan zetten en zal in overleg met jou kiezen wat er wordt ingezet. Naast ‘het praten over’ kun je bijvoorbeeld denken aan psycho-educatie, aandacht gerichte oefeningen, werken met houding en lichaamstaal, gebruik van materialen zoals poppetjes in een tafelopstelling en opdrachten of uitwerkingen op papier. Omdat het maatwerk is en heel persoonlijk wat je prettig vindt, zal ik regelmatig met je bespreken wat je van de begeleiding vindt en of het voldoende aansluit bij hoe je het graag ziet. Wanneer mijn inzet onvoldoende oplevert of niet goed aansluit bij jou als persoon zullen we samen kijken of een andere hulpverlener iets voor jou kan betekenen.

Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik hoor graag van je!

Contact

Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik hoor graag van je!